Σελίδες

26.1.11

Η κολόνια-αίνιγμα

    Μου αρέσουν τα αρώματα. Μου αρέσει να μυρίζω όμορφα. Μου αρέσει επίσης να μυρίζουν οι άλλοι γύρω μου όμορφα. Μερικές φορές κάποια αρώματα μου κολλάνε ξαφνικά και ανεπανόρθωτα. Μια ευαίσθητη περίοδος για κάτι τέτοιο είναι το πρωί μετά από μια δύσκολη εφημερία. Είναι η ώρα που οι άλλοι έρχονται από τα σπίτια τους καθαροί και φρεσκοπλυμένοι, αφήνοντας στο πέρασμά τους την ψύχρα του πρωινού με νότες από την κολόνια ή το αφρόλουτρό τους.
    Κάτι τέτοιο μου έτυχε πριν από μερικές ημέρες. Ήταν πρωί, μετά από μια αρκετά κουραστική εφημερία. Μια νοσηλεύτρια της πρωινής βάρδιας μπήκε στο γραφείο φουριόζα, να με ρωτήσει για την αγωγή ενός ασθενούς. Μαζί της μπήκε και ένα κύμα άγνωστου αρώματος. Έδωσα την απάντηση για τον άρρωστο και έκανα την ερώτηση για το άρωμα.
   «Enigma της Oriflame», μου απάντησε.
   Enigma της Oriflame σημείωσα κι εγώ στο μπλοκάκι του νου, όπου καταχωρώ τις σημαντικές υποθέσεις της ζωής μου. Ήξερα αμέσως πού θα αποταθώ. «With a little help from my friends» έλεγαν τα Σκαθάρια και φαίνεται ότι κάτι ήξεραν. Με την πρώτη ευκαιρία ρώτησα κι εγώ τη φίλη μου την εξειδικευμένη στις μυρωδιές. Ακριβώς ένα βήμα μπροστά από τον Hondo.
   «Υπάρχουν δύο εκδόσεις», με πληροφόρησε. «Η κανονική και η Enigma new edition. Θα σου τις φέρω να δεις».
   Σήμερα το μεσημέρι είδα τις δύο εκδόσεις της κολόνιας-αίνιγμα.
   «Η παλιά έκανε εντύπωση προχτές σε έναν μανάβη στη λαϊκή. Με ρώτησε τι κολόνια φοράω», μου είπε η φίλη μου.
    Ή ο μανάβης είχε γερή μύτη ή τα λαχανικά δεν μυρίζουν πια όπως παλιά, σκέφτηκα εγώ. Πήρα το μπουκάλι της παλιάς έκδοσης. Κόκκινο βαθύ, πορφυρό με μυτερό τελείωμα, σαν φλόγα από κρύσταλλο. Έβαλα στον αριστερό καρπό. Η new edition ήταν σε μπουκαλάκι-δείγμα. Έβαλα και από αυτή στον δεξιό καρπό. Μπήκα στο αυτοκίνητο και ξεκίνησα για το σπίτι.
    Στο δρόμο η κίνηση ήταν ανεκδιήγητη, αλλά όχι απροειδοποίητη. Οι φωτεινές επιγραφές ανακοίνωναν ακινητοποιημένα οχήματα, έργα στην αριστερή λωρίδα και διάφορα άλλα κακά συναπαντήματα. Ευτυχώς, ο Μάλερ έγραφε μακροσκελείς συμφωνίες. Έτσι η αγαπημένη μου Πρώτη του ("Titan") έφτανε για όλο το δρόμο. Είχα επίσης την ευκαιρία να συγκρίνω με την ησυχία μου τις δύο εκδόσεις της Enigma. Φαντάζομαι ότι οι οδηγοί από τα διπλανά αυτοκίνητα θα είχαν απορήσει βλέποντάς με να μυρίζω πότε τον ένα και πότε τον άλλο καρπό.
    Φτάνοντας με ανακούφιση στο σπίτι και αφού ο Rafael Kubelik είχε πια κατεβεί από το podium του αυτοκινήτου μου, έβγαλα τη μπλούζα που φορούσα, για να βάλω τα ρούχα του σπιτιού. Από τον λαιμό μου ήρθε ένα κύμα Armani Code που καλά κρατούσε από το πρωί. Από τον αριστερό καρπό έφτανε στη μύτη μου η παλιά έκδοση της Enigma, αυτή που εντυπωσίασε τον μανάβη. Από τον δεξιό καρπό η Enigma new edition. Καμαρώνοντας στον καθρέφτη τις still under construction φέτες μου, παρατήρησα μια κοκκινίλα περιομφαλικά, ακριβώς στο κέντρο του σώματος. Αλλεργία, σκέφτηκα. Πλησίασα περισσότερο στον καθρέφτη και είδα ότι η κοκκινίλα στο κέντρο του σώματός μου σχημάτιζε γράμματα στα αγγλικά. Αναγνώρισα αμέσως το λογότυπο:

(Σημείωση: Η ανάρτηση αυτή δεν είναι διαφημιστική. Αν παρόλα αυτά εκληφθεί ως τέτοια, παρακαλώ την Oriflame για τα δέοντα).

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη η Enigma, είχα την παλιά έκδοση.
Είναι πολύ ωραίο να φοράμε αρώματα ειδικά όταν αυτά ταιριάζουν στο χαρακτήρα μας. Επίσης μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο φρέσκιοι κι ανανεωμένοι.
Να προσθέσω οτι οι γύρω μας μας συνδέουν καμιά φορά υποσυνείδητα με το άρωμά μας και πολλές φορές η μυρωδιά μας μένει σε ένα χώρο ή στην αγκαλιά του καλού μας αφού εμείς φύγουμε. Υπέροχο;

Μαρία Δριμή είπε...

Οh, yes...

Unknown είπε...

Από την φθινοπωρινή...θλίψη:
"Φέρνω τους καρπούς μου κοντά στη μύτη μου. Ξαφνικά, η υπέροχη μυρωδιά μου με γεμίζει θλίψη."
στην χειμωνιάτικη αλλεργία: "Καμαρώνοντας στον καθρέφτη τις still under construction φέτες μου, παρατήρησα μια κοκκινίλα περιομφαλικά, ακριβώς στο κέντρο του σώματος. Αλλεργία, σκέφτηκα."

Είμαι σίγουρος και περιμένω την ανοιξιατική και την καλοκαιρινή εκδοχή των αρωμάτων σας.

Μαρία Δριμή είπε...

Κύριε Α.ΣΤΕΓΕ,
με κολακεύει το ότι παρακολουθείτε στενά τα αρώματά μου ανά τις εποχές. Σας υπόσχομαι εξίσου ενδιαφέρουσες εκδοχές για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

είναι ηδονή... είναι χάδι και όνειρο... ταξίδι αισθησιακων αισθήσεων... είναι μνήμες...
είναι χαραγμένη παρουσία...

είναι... το άρωμά μας...

Μαρία Δριμή είπε...

Είναι η οσφρητική συνιστώσα του εαυτού μας...

logia είπε...

ωραία ανάρτηση!!!

μ΄ αρέσουν τα αρώματα είδικα αν τα συνοδεύουν και ιστορίες
πρόσφατα νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο και
όσο ήμουν εκεί σε σκεφτόμουν
έλεγα οτι μπορεί να ήσουνν κάπου εκεί τριγύρω...

την καλημέρα μου

Μαρία Δριμή είπε...

Εύχομαι να είσαι καλά τώρα, Νέλλη μου. Κι εγώ σε σκέφτομαι όταν πηγαίνω στο Μέγαρο και ακούω την ΚΟΑ. Όπως χθες βράδυ με τον Κερκέζο.

Nick the greek είπε...

Πέρασα απλά για ένα γειά σε μια αγαπητή φίλη μετά από πολύ καιρό απουσίας μου.
Το άρωμά μας? Εγώ χρησιμοποιώ το ίδιο για 20 χρόνια!
Καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Ooo supers post.Ego den exo tetia miti me tis kolonies.3ereis omos ti exo pathei edo stin naupakto maria?Mia fili mou me rotaei sinexeia ti kolonia forao,kai ntrepomai oti forao tin dkny delicious night(h opoia einai ginekia-tis manas mou/alla den to katalabeneis).Tin exo flomosei tin fili mou extos apo tin kolonia kai mpolika 3emata.xaxaxaxa
Min afiseis to e3anthima !!!Ama sinexistei traba sto giatro(hondo center)
Deerman.